Téma
Keresés

Kresz vizsga menete - Hogyan zajlik a KRESZ vizsga?

2023.07.17
Írta EsztiEszter

A jogosítvány megszerzéséhez Magyarországon elengedhetetlen a KRESZ vizsga sikeres teljesítése, még a gyakorlati vizsga előtt. Azért, hogy mindenki azonos esélyekkel indulhasson, a KRESZ vizsga menete és szabályrendszere központilag szabályozott országunkban. Nézzük meg, hogy pontosan hogyan zajlik a vizsga!

A KRESZ vizsga előtt

A KRESZ vizsga előtt el kell végezned egy elméleti tanfolyamot tantermi oktatás vagy e-learning keretein belül. A tanfolyamon elsajátíthatod azokat az ismereteket, amelyre szükséged lesz a sikeres elméleti vizsgához. Ha elvégezted a tanfolyamot, akkor az autósiskolád fog bejelenteni téged KRESZ vizsgára, a vizsga díját előre be kell fizetned. Ez országosan, egységesen 4.600 Ft.

A vizsga napján érkezz a vizsgaközpontba a kezdés előtt minimum 15 perccel.

KRESZ vizsgára készülő tanuló.

KRESZ vizsga menete lépésről lépésre

Nézzük át, hogy hogyan zajlik a KRESZ vizsga lépésről lépésre!

1. Okmányok ellenőrzése

Első lépésként a vizsgaközpontban minden vizsgázó okmányait ellenőrzik. Legyen nálad a személyazonosító igazolványod, a meglévő jogosítványod (ha van), valamint az általános iskolai bizonyítványod (vagy egyéb eredeti iskolai bizonyítvány legalább 8 osztályról). Ezután helyet foglalhatsz a számítógépnél. Egy vizsgabiztos tájékoztatást fog nyújtani a vizsgával kapcsolatban.

2. Vizsga felépítése

A vizsgát egy érintőképernyős számítógépen kell végrehajtanod. Egy 55 kérdésből álló tesztlapot kell kitöltened, amelyre 55 perced lesz. Minden kérdésre 1 perc áll rendelkezésedre, ha ez letelik a rendszer továbblép a következő kérdésre. Ha egy kérdésnél válaszadás nélkül a tovább gombra kattintasz, akkor a kérdést a rendszer újra fel fogja tenni számodra a tesztlap végén, azonban már annyival kevesebb időd lesz rá válaszolni, amennyi időt eltöltöttél korábban a kérdésnél.

3. A tesztlapok értékelése

A vizsga során az 55 kérdésből a maximum elérhető pontszám 75. A kérdésekre adott válaszok 1 vagy 3 pontot érnek, a nehézségük alapján. A vizsga 65 pont elérésétől számít sikeresnek.

4. Eredmények visszanézése

A vizsga befejezése után a rendszer kiírja a képernyőre azt, hogy a vizsga sikeres vagy sikertelen eredménnyel zárult, valamint az elért pontszámod is, így azonnal tudni fogod az eredményed. Ezen a felületen lehetőséged van arra, hogy visszanézd a hibás válaszaidat.

Ha nem sikerült a KRESZ vizsgád, ne aggódj, elméletileg akárhányszor újra próbálkozhatsz. A vizsga végén van lehetőséged befizetni a következő vizsga díját. (4.600 Ft)

A vizsgabiztos a KRESZ vizsga menetét mondja el a vizsgázónak.

A sikeres KRESZ vizsga után

Ha sikeres volt a KRESZ vizsgád, és megfelelsz a kritériumoknak, akkor az állam visszatéríti a KRESZ tanfolyam, illetve a KRESZ vizsga díját, maximum 25.000 Ft-ig, de ügyelj rá, hogy a sikeres vizsga napjától számítva 1 évig tudod benyújtani az erre vonatkozó kérelmet.

Sikeres vizsga után elkezdheted a gyakorlati oktatást az autósiskoládban.

Gyakorolj a KRESZ vizsgára a Mr. Kresz-el!

KRESZ vizsgára készülsz, vagy csak tesztelnéd a KRESZ tudásod?

Töltsd le a Mr. Kresz KRESZ TESZT alkalmazást, és kezdd el a gyakorlást még ma! Az alkalmazásban több mint 3000 kérdésből gyakorolhatsz. Használhatod az applikációban a vizsga módot, átismételhetsz kérdéscsoportokat, vagy szórakozhatsz tanulás közben KRESZ játékainkkal.

A Mr. Kresz alkalmazás letölthető a Google Play áruházból.
A Mr. Kresz alkalmazás letölthető az App Store-ból.
KRESZ TESZT APP bemutató borítókép
KRESZ TESZT APP bemutató
Lejátszás

Most választ kaptál arra, hogy hogyan zajlik a KRESZ vizsga. Ha további kérdésed van, keress minket az élő chaten a Mr. Kresz hivatalos weboldalán.

Gyakori kérdések

1. Mi történik KRESZ vizsga bukás esetén?

Ha megbuktál a KRESZ vizsgán, akkor jelentkezhetsz pótvizsgára a vizsgadíj újbóli befizetésével. Az elméleti vizsgát akárhányszor megpróbálhatod.

2. Hogyan épül fel a KRESZ vizsga tesztlap?

A KRESZ vizsgádon egy tesztlapot kapsz, amelyen maximum 75 pont érhető el. A vizsgán 55 db 3 vagy 1 pontot érő kérdést fogsz kapni. Minden kérdésre 1 perced lesz, így az egész tesztlapra 55 perc áll rendelkezésedre. A vizsga befejezése után az eredményed azonnal látható lesz a képernyőn.

3. Mit kell tenned sikeres KRESZ vizsga esetén?

Ne felejtsd el visszaigényelni a KRESZ tanfolyam árát, ha jogosult vagy rá. Vedd fel az autósiskoláddal a kapcsolatot, és ők segítenek majd, hogy megkezdhesd a gyakorlati képzést.

emojiTartalom
A KRESZ vizsga előtt
KRESZ vizsga menete lépésről lépésre
1. Okmányok ellenőrzése
2. Vizsga felépítése
3. A tesztlapok értékelése
4. Eredmények visszanézése
A sikeres KRESZ vizsga után
Gyakorolj a KRESZ vizsgára a Mr. Kresz-el!
Gyakori kérdések

Kik vagyunk mi?

Egy lelkes Szegedi csapat
akik minden nap azon dolgoznak
hogy minél könnyebbé tegyék
a jogsi szerzés folyamatát számodra!
Csapat tagKatona Eszter
KRESZ oktatóemoji
Csapat tagDezső Bence
Programozóemoji
Csapat tagNagy Arnold
Tartalomkészítőemoji
Csapat tagKiss Márta
Ügyfélszolgálatemoji

Ez is érdekelhet

emoji

Mit kell vinni a KRESZ vizsgára? - Ezeket ne hagyd otthon!

Hamarosan KRESZ vizsgázol? Mutatjuk, hogy mit kell vinned a KRESZ vizsgára! Magaddal kell vinned az irataidat, de az általános iskolai bizonyítványod is!

Milyen ruhában érdemes vezetni? Mit viselj a vezetésórákon?

Milyen öltözékben jelenj meg a gyakorlati oktatás alkalmain? Melyek az ajánlott öltözékek vezetéshez? Nagyon fontos, hogy milyen ruhát és cipőt választunk.

KRESZ vizsga ára 2023 - Mennyibe kerül a KRESZ vizsga?

Tudod, hogy pontosan mennyibe kerül a KRESZ vizsga? A vizsga ára egységes, autósiskolától, kategóriától függetlenül. Nézzük meg, mennyibe kerül a KRESZ vizsga!

logo
info@mrkresz.hu+36 30 207 60 99
Keress minket bizalommal ❤️